Skapa en varm och skön uteplats med marktegel

Avhannah

Skapa en varm och skön uteplats med marktegel

Glöm grus och gräs, fixa marktegel till uteplatsen istället. Med marktegel får du en mycket skönare yta att vistas på och som dessutom är mycket lättskött. Med marktegel under fötterna är det inga problem att vara barfota på sommarn.

Därför ska du ha marktegel i trädgården

Trött på att kratta grus och plågas varje gång du går barfota? Då finns en lösning, nämligen marktegel, som kan bytas ut mot gruset. Marktegel är även ett bra komplement till gräs då man slipper gräsklippning och att trädgårdsmöblerna sjunker ner i marken efter ett tag. Med hjälp av marktegel kan man bygga en mysig och praktisk uteplats som gör det till en fröjd att vistas utomhus.

Anlita gärna en professionell plattsättare om du vill ha marktegel. Då vet du att du får dina tegelplattor på plats på ett ordentligt och proffsigt sätt. Det är nämligen lätt hänt att plattorna hamnar fel och ojämnt. Med hjälp av en plattsättare hamnar plattorna precis där de ska och ger därför ett fint och lyxigt intryck. En plattsättare vet även vad som krävs för att det inte ska växa ogräs mellan plattorna då det kan vara ett gissel att försöka få bort växtlighet mellan stenplattor.

Andra typer av marksten

Det finns mängder av markstensvarianter att välja mellan för den som funderar på att göra om sin uteplats eller trädgård. Förutom marktegel finns natursten såsom skiffer, men även den traditionella gatstenen med sina fyrkantiga former är populär då den är stabil och tålig. Marktegel är dock populärt då den är billig och mångsidig. Den är dessutom robust och tack vare sina små håligheter i stenarna blir den inte lika hal att gå på som exempelvis skiffer. Därför smälter även snön lättare och plattorna blir varma och sköna att gå på.

Att lägga marksten i sin trädgård eller uteplats kan ses som en investering. Det förgyller nämligen tillvaron att slippa ta hand om gräs och grus, som ju kräver en hel del underhåll under sommaren. Olika sorters marksten passar utmärkt till garageuppfarten såväl som till dekoration. Se därför till att byta ut grus och gräs till marksten genom att investera i din trädgård och uteplats. Då ökar även chansen till ett högre slutpris då marksten gör att värdet på din bostad stiger.

Om författaren

hannah administrator