Ordning på gräsmattan

Av155cm.se

Ordning på gräsmattan

I trädgården har man i regel en gräsmatta. Den kan variera i storlek och kvalitet men det är viktigt att man håller ordning på den och ser till att den är grön och fin.

Gör gräsmattan grön och fin

Genom att ta bort ogräs får gräset mer utrymme att växa och gräsmattan ger också ett enormt mycket bättre intryck. Det finns flera sätt att bli av med ogräsen på. När det gäller till exempel maskrosor finns det särskilda järn som rycker upp dem med rötterna. Sedan kan man enkelt kasta hela ogräset eller elda upp det.

Hur ofta ska man klippa?

Gräsmattan mår bättre av att klippas lite men ofta. Under en väldigt torr sommar kanske man inte behöver klippa mycket alls, medan man i andra fall kan behöva klippa varannan dag. Har man en platt gräsmatta utan massor av hinder kan det vara en idé att skaffa en robotgräsklippare. Den klipper gräset en liten bit varje dag. Det gör att man inte behöver tänka på gräs som ska samlas upp.

Bli av med mossa

Har man massor av mossa i gräsmattan bör man prova att gödsla mer. Håll också gräsmattan kortklippt. I regel tar mossan över när gräset är för svagt. Att lägga ut mer gräsfrön är också bra så gräset blir kraftigare.

Om författaren

155cm.se