Oväntade tillbehör för trädgårdsfantasten

Avhannah

Oväntade tillbehör för trädgårdsfantasten

Som trädgårdsfantast känner du säkert till och har de viktigaste trädgårdsredskapen, till exempel spadar, krattor och ogräsjärn. Det finns dock tillbehör som underlättar livet i trädgården avsevärt men som många kanske inte tänker på. Här ska vi berätta om några sådana.

Påta i mörkret

Många av oss har ett arbete som vi går till på dagarna. Det innebär att vi ofta kommer hem när det är mörkt. Speciellt på höstkanten när kvällarna blir mörkare är det här ett gissel för den som vill gräva i trädgårdslanden. Hösten är ju som du säkert vet rätt årstid för att förbättra jorden och för att göra iordning trädgården inför vintern. Det är dock svårt att utföra något arbete om man inte ser något. Då är en bra pannlampa din bästa vän i trädgården. Med en sådan ser du tydligt var du gräver och går. Du kan med andra ord arbeta ute i trädgården trots att det är riktigt mörkt ute. Innan du köper en pannlampa är det dock viktigt att du undersöker hur brett och långt den lyser. Du vill gärna ha en ganska stor ljuskägla så att du får en bra överblick. En pannlampa är också bra att använda vid andra trädgårdsprojekt, till exempel när du ska lägga marksten och skapa en uteplats.

Andra bra hjälpmedel för trädgårdsarbete

Förutom pannlampan finns det också andra smarta tillbehör att använda i när det är dags för trädgårdsarbete. Den som odlar grönsaker vet att det blir en hel del ogräsrensande. Det kan dock vara ganska jobbigt att stå böjd över trädgårdslandet för att dra upp ogräs. Då är en trädgårdspall ett smart tillbehör. Den har två ben och en mjuk sits och går att använda på två sätt. Du kan till exempel vända sitsen nedåt och vila knäna på den när du ska rensa ogräs. Det blir mjukt och skönt och gör att arbetet blir mer lättsamt. Kombinerar du den med din pannlampa kommer inget ogräs att komma undan. Du kan också vända trädgårdspallen åt andra hållet och använda den just som en pall.

Är det istället dags för en total makeover i din trädgård? Då kommer du att behöva bära runt mängder med fröer, plantor och redskap. Då är ett trädgårdsförkläde ett riktigt bra hjälpmedel. Ett sådant är gjort i ett slitstarkt material och har många fickor så att du kan bära runt många saker och på så sätt ha händerna fria.

Om författaren

hannah administrator