Rensa och sortera

Av155cm.se

Rensa och sortera

Inför våren, samt efter sommaren kan det vara läge att rensa bort skräp och att sortera de saker man ska ha kvar. Börja med att hitta en återvinningsstation så du vet var du ska kasta allt skräp.

Rensa bort trädgårdsavfall

I trädgården finns det i regel en hel del trädgårdsavfall. Ibland har man kompost hemma, men är det tal om större mängder kanske man inte kan få ner allt där. Ett annat alternativ är att man bränner avfallet, men ibland är inte heller det möjligt. På de flesta större avfallsanläggningar finns det möjlighet att lämna komposterbart avfall gratis för privatpersoner.

Sälj sådant som inte behövs

Kanske har man saker som inte behövs i trädgården som man kan sälja? Barnen har kanske vuxit ur gungställningen, eller så har hunden inte behov av sin koja längre. Då kan man sälja föremålen och kanske få in en del extra pengar som kan användas för att köpa nya saker som faktiskt behövs till trädgården.

Organisera alla trädgårdssaker

När det är dags för städning gör man också rätt i att organisera alla saker i trädgården. Barnens leksaker kan läggas i lådor, djurens saker samlas ihop och eventuella poolsaker läggs undan.

Om författaren

155cm.se