Olika planteringsalternativ

Av155cm.se

Olika planteringsalternativ

Det går att plantera på väldigt många olika sätt och vilket eller vilka man väljer varierar lite beroende på vad och hur man vill plantera, samt på hur trädgården ser ut.

Pallkragar

Att odla i pallkrage blir mer och mer populärt. Där staplas flera pallkragar på varandra och man kan komma upp i en bekväm arbetshöjd. Man kan också odla till exempel potatis i pallkragarna om man skapar lite mer utrymme.

Krukor

Krukor är ett alternativ om man vill kunna flytta blommor och annat lite som man vill. Kanske odlar man saker som inte tål att stå ute på vintern och då kan man bära in krukan när det blir kallt. Det kan också vara så att trädgården är liten, eller så vill man kunna ta med sig odlingen om man flyttar. Det är mycket som kan odlas i hinkar eller större krukor. Bland annat kan potatis odlas i större hinkar.

Friland

Att odla på friland är vanligt i större trädgårdar. Att anlägga ett rejält potatisland på en uteplats är troligen inte så uppskattat, men i en villaträdgård går det i regel bra. På friland odlar man i större skala, eller växter som kräver mer plats att växa på. Hallon är till exempel svåra att odla i kruka utan de mår bäst när de får växa i trädgårdsland.

Amplar

Om man har begränsat med golvyta är amplar en bra lösning. De kan hängas upp i tak eller på väggar. I amplar trivs många växter. Det går till exempel att odla tomater såväl som jordgubbar och blommor i dem.

Om författaren

155cm.se