I trädgården får inte folk begravas

Avhannah

I trädgården får inte folk begravas

I Sverige finns det en del regler angående hur människor och djur får begravas. Man kan i vissa fall begrava ett husdjur i sin trädgård, men man kan inte begrava en anhörig på samma sätt. Dock kan man få tillstånd att sprida ut askan efter kremering om man ansöker om tillstånd från Länsstyrelsen. Som tur är finns det en hel del fina begravningsplatser att använda sig av och begravningsbyråer som https://lovabegravning.se/ kan hjälpa till med processen.

Vilken begravning passar bäst?

I Sverige är det två sorters begravningsmetoder som förekommer och dessa är jordsättning i kista samt kremering. Själva begravningsceremonin kan gå till på lite olika sätt beroende på vilken religiös åskådning man har. Vilken typ av begravning man ska välja beror alltså antingen på vilken tro man har eller vilken man föredrar. Många har ingen särskild tro och väljer därför begravningsmetod utifrån det som känns bäst. I vissa fall kan det även vara en fråga om ekonomi och smidighet då exempelvis kremering är lite smidigare då man inte behöver ha en särskild begravningsplats att gå till för att besöka den döda. För anhöriga som inte kan eller vill ha en specifik plats att gå till för att minnas den avlidne, kan därför just kremering vara ett alternativ.

När det gäller begravningar och begravningsmetoder kan man med fördel vända sig till en begravningsbyrå. Ett exempel på en begravningsbyrå är https://lovabegravning.se/ som är en erfaren byrå och finns tillgänglig på flera platser runt om i landet. Dock kan det vara bra att jämföra olika begravningsbyråer då dess utbud kan variera. Vilken byrå man ska välja beror därför på vad man har för preferenser.

Viktigt att känna till när det kommer till begravningar är att man inte kan begrava sin egen eller andras kroppar i den egna trädgården. Man kan dock göra en anmälan till Länsstyrelsen för att få tillstånd om att sprida ut aska, alltså det som återstår efter en kremering. Men även där finns det lagar och regler att förhålla sig till och det är inte säkert att Länsstyrelsen ger tillstånd för att sprida ut askan där man önskar.

Om författaren

hannah administrator