Hitta rätt växter

Av155cm.se

Hitta rätt växter

Till planteringar och krukor kan det vara klokt att fundera på vad man egentligen vill odla. Åk gärna runt till olika butiker och leta efter rätt växter.

Bärbuskar och fruktträd

Vill man odla bärbuskar och fruktträd finns det både äpplen, päron, vinbär, krusbär och en hel del annat. När det gäller fruktträd ger de i regel inte frukt på flera år, men bärbuskar kan ge bär efter bara några månader.

Fina blommor

Blommor lockar till sig bin och humlor samt flera andra insekter. Dessutom är de dekorativa och doftar gott. Tänk på att blommorna kan ha olika förutsättningar när det gäller bevattning och solljus.

Grönsaker

Genom att odla goda grönsaker slipper man köpa dem i affären. Dessutom är det så mycket godare att äta det man odlat själv. Man kan odla allt från gurkor till morötter, squash, pumpa och mycket mer. Det är bara ens egen fantasi och smak som sätter gränserna.

Läkeväxter och örter

I en trädgård kan man också odla en hel del örter eller läkeväxter. Kanske gillar man färska örter i maten? Man kan dessutom torka dem och spara dem länge, eller frysa in dem om allt inte går åt på en gång.

Om författaren

155cm.se