Förhöj trädgården med ett utespa

Avhannah

Förhöj trädgården med ett utespa

Har du lagt massor av tid på din trädgård och kan njuta av härlig blomsterprakt men känner ändå att något fattas? Kanske kan det som behövs vara en plats att slappna av och umgås på? Om så är fallet för dig kan ett härligt utespa vara det du behöver. Läs vidare för att lära dig mer om olika modeller och placering.

Så väljer du rätt utespa

Innan du köper ett härligt utespa är det bra om du funderar över några saker. Vill du till exempel kunna bada tillsammans med familjen eller gäster, eller vill du bara njuta av ditt spabad själv? Beroende på vad du har för behov finns det spabad som passar dig. Är det bara du som ska bada kan du köpa ett mindre bad, men vill du njuta tillsammans med andra så finns bad med många sittplatser. Fundera också lite över var du vill ställa ditt utespa och vilken yta du har tillgång till där. Andra saker som kan vara bra att fundera över är hur djupt du vill att badet ska vara. Är du lång kan det vara bra med ett djupare bad så att du slipper sitta med axlarna ovanför vattenytan.

Fördelar med spabad

Varför ska du då investera i ett utespa? Anledningarna är många. Att sänka ned kroppen i varmt och bubblande vatten ger en välbehövlig stund av avkoppling och mindfullness efter en lång arbetsdag. Det är också trevligt att kunna erbjuda gäster ett skönt bad, kanske efter middagen? Du vet väl också att ditt spabad går att använda året runt? När du har vinterrustat din trädgård inför de kalla månaderna kan du fortfarande krypa ned i ett varmt bad och njuta av den friska luften utomhus. Tänk att sitta i ett varmt bad en stjärnklar höstkväll och njuta. Det vore allt något, eller hur?

Placering

Funderar du på var du ska ställa ditt bad? Se då ut en insynsskyddad plats som ligger i lä i din trädgård. Det är även bra om det finns ett tak som skyddar badet. En lämplig plats att ställa badet på kan vara på verandan. Det är också bra om badet är lättillgängligt inifrån så att du slipper gå igenom hela trädgården i baddräkt om du måste hämta något.

Skapa en härlig relaxavdelning

När ditt spabad är på plats är det trevligt att inreda runt det. Häng till exempel upp ljusslingor för att skapa en härlig stämning. Sköna stolar att koppla av i mellan baden är också en riktigt god idé. I den här artikeln kan du hitta inspiration om hur du kan skapa ett riktigt trevligt utespa. Kom också ihåg att du inte behöver ha en stor trädgård för att kunna njuta av ett utespa. En liten plätt eller en veranda räcker bra för att få plats med de mindre modellerna på.

Kort sagt, ett utespa är en investering som kommer att ge dig lugn och avslappning året runt. Nu finns dessutom många modeller till ett rimligt pris. Du behöver med andra ord inte vända ut och in på plånboken för att kunna njuta av bad i det fria.

Om författaren

hannah administrator