Dela av för olika sysslor

Av155cm.se

Dela av för olika sysslor

När man skapar ordning i trädgården är det också klokt att dela av den för att kunna utföra olika sysslor. På så sätt får man en bättre överblick och man kan också förhindra barn eller husdjur att nå ett par områden.

Gör i ordning en grillplats

När det inte finns information om eldningsförbud hos Krisinformation, som också kan innebära förbud mot att grilla, kan det vara trevligt att laga mat utomhus. Men har man barn eller kanske hund är risken stor att de kommer åt en varm grill. Genom att dela av och skapa en grillplats kan man undvika det. Kan man också grusa upp ytan eller kanske lägga plattor minskar man också brandrisken om det är så att en gnista smiter iväg.

Ett ställe att sitta utan insekter

Insekter som mygg eller getingar kan störa rejält. Om man ska äta eller bara vara ute och umgås kan det vara skönt att lämnas i fred. Ett bra alternativ är att man sätter upp ett partytält med myggnätssidor. Där kan inte ens de minsta insekterna ta sig in när man stänger till, men samtidigt sitter man kvar utomhus. Fördelen är också att man kan sitta kvar även om det regnar. Taken håller nämligen vattnet utanför.

Lugn och sällskapsytor

Det kan också vara trevligt att skärma av till några lugnare ytor, eller till sällskapsytor. Man kan sätta upp lite högre staket som också fungerar som insynsskydd. Några bekväma stolar eller en soffgrupp är inte fel och det kan också vara klokt att titta på om man kan göra en eldgrop eller annan form av ljusinstallation som även värmer lite. Då kan man använda sin trädgård även när det blir kallare ute.

Om författaren

155cm.se