5 trädgårdstips för nybörjaren

Avhannah

5 trädgårdstips för nybörjaren

Du har precis köpt hus eller sommarstuga och har äntligen en egen trädgård. Det är så härligt att ha en plätt att få kalla ens egen och skapa en skön trädgård av.

1# Satsa på lökar

Lökar är väldigt lätta att plantera och odla. På våren sätter du ner dem i luftig jord och sedan växer de sakta upp och är färgglada klickar i din rabatt. Det finns många lökväxter att välja mellan, som påskliljor och tulpaner. Det finns också en mängd olika slags liljor och tulpaner att njuta av. På flo-rea.com hittar du ett stort utbud av härligt färgglada tulpaner som verkligen kommer att lysa upp din trädgård. På deras sajt hittar du också en odlingsskola som kan ge dig mycket hjälp. Förutom lökar köper du också fröer där. Gå in på blomshoppen flo-rea.com och botanisera bland alla deras härliga lökar och fröer och skapa en riktig drömträdgård.

2# Rosenbuskar

Rosor är vackra, luktar gott och kräver faktiskt inte så mycket skötsel. Köp rosenbuskar och plantera dem i din rabatt. När du ska köpa rosenbuskar är det viktigt att du kollar upp så att rosen fungerar i din växtzon. Vill du göra det riktigt enkelt för dig planterar du nyponrosor. En liten varning: de beter sig ungefär som ogräs. De växer väldigt snabbt och kräver ingen omvårdnad alls. Med fördel sätter du nyponrosor i utkanten av din trädgård.

3# Bärbuskar

Det att trevligt att ha egna bär. Bara gå ut i trädgården och plocka mogna krusbär eller vinbär för att göra saft eller kräm. Bärbuskar kräver heller ingen särskild omvårdnad, däremot så ger de ju bär och ger trädgården mycket charm. När du planterar bärbuskar är det smart att se till att det finns nog mycket utrymme mellan buskarna då de ofta växer väldigt snabbt.

4# Träd

Om det inte redan finns träd i din trädgård bör du plantera nya träd redan första sommaren. Det tar lång tid för träd att växa upp, samtidigt som de är fina och ger skugga. Två relativt snabbväxande träd är syren och björk. Plantera också två träd så att du kan hänga upp en hängmatta mellan dem. När du köper fruktträd bör du ta reda på om de är självpollinerande eller om de behöver ha andra träd i sin närhet för att bära frukt.

5# Gräsmattan

Den största delen av din trädgård kommer mest sannolikt att bestå av gräsmatta. För att det ska vara enkelt och roligt att klippa gräset är det smart att plantera buskar och träd så att det är lätt att klippa. Se till att gräsklipparen kommer fram överallt. Vill du göra det riktigt smidigt köper du en självgående gräsklippare, men det kräver att du har en tämligen platt gräsmatta.

Om författaren

hannah administrator